TILMELDING:

Her kan du oprette din helt egen affaldsindsamling. Når du klikker på OPRET INDSAMLING, bliver du sendt videre til login. Har du ikke tidligere logget ind og oprettet en indsamling, kan du nemt oprette en ny bruger og komme i gang. Når du opretter en indsamling, får du tilsendt en deltagerpakke med affaldssække, lidt kaffe til turen og en vejledning.

I år tæller vi take away!

I år har vi et særligt fokus på take away-emballage, når vi samler ind. Engangsbestik, plasttallerkener, papkopper og burgerbakker er blandt den engangsemballage, som ofte havner i naturen. Alle indsamlere opfodres til at optælle engangsemballage og derved hjælpe os med at sætte fokus på netop denne type affald i naturen.

Du kan læse mere om at optælle engangsemballage og andet affald HER.

Fælles for meget engangsemballage fra take away er, at det ikke har nogen værdi. Og for at undgå, at det bliver til affald og ender i naturen, skal det have en værdi. En oplagt løsning er pant. Vi ved fra tidligere affaldsindsamlinger, at der ligger langt færre flasker og dåser med pant i naturen, fordi danskerne er motiveret til at aflevere dem tilbage.